tirsdag den 13. august 2013

LCHF

Ja, som så mange andre, er jeg også røget med på LCHF-bølgen.
Jeg har desværre taget en (lille) smule på, efter jeg skiftede job, og de par kilo ville jeg jo rigtig gerne af med igen. En del af de mennesker, jeg følger på Instagram har forsøgt sig med LCHF med gode resultater. Og med princippet om at spise sig mæt og glad, så er det meget mere passende til mig end diæter mm.

Jeg har købt bogen Spis dig mæt og glad til 99 kr i Netto. Bogen er skrevet af Jane Faerber, som selv lever efter LCHF. Hun har desuden bloggen madbanditten.dk, hvor man kan finde masser af oplysninger og opskrifter.

Men kort fortalt handler det om at trække de fleste kulhydrater og stivelsen ud af kosten, dvs ingen sukker, brød, pasta, ris mm. Og så skal man i stedet for spise masser af grønt, frugt (primært bær og nødder), fede mælkeprodukter (fløde, rigtig smør, mayo mm), kød og ÆG. Og så er der stadig mulighed for at spise mørk chokolade og drikke vin:-) Fedtet mætter i længere tid end kulhydrater, blodsukkeret holdes stabilt længere mm.
Og når kroppen ikke har mulighed for at  forbrænde kulhydrater, går den i gang med at forbrænde fedt i stedet for... 

Indtil videre går det overraskende godt. Jeg har ikke rørt brød, pasta, ris, alm. slik, sukker mm siden i tirsdag, og jeg har heller ikke trangen til det. 
Jeg havde en lille krise i går, men det klarede jeg ved at lave en portion himmelske bounty fra bogen. Hold nu op, de smager fantastisk! Og en er alt rigeligt til at stille den søde trang for en hel aften...

Det aller mest positive er dog, at der på 1 uge allerede er 1½ kg mindre på vægten, og jeg har det godt:-)

Jeg er ikke overbevidst om, at jeg kommer til at leve 100% efter principperne i længden, men det har været lækkert at få nogle alternativer til de hurtige kulhydrater, og mulighed for at komme af med den lede sukkertrang.1 kommentar:

  1. Det lyder rigtig lækkert! Jeg spiser heller ikke ris, brød, pasta og sukker (eller mel i det hele taget bortset fra mandel- og rugmel), men det virker lidt underligt at man må drikke vin, hvis man ikke må få sukker. Jeg drikker altså også vin, men iflg. "mine" kostprincipper (KISS), så er det ikke okay.
    K.h.
    Christina

    SvarSlet